Skulle bare hjelpe pappa - nå har Kjersti drevet Salhus Garasjeporter i 20 år

Hun startet som vaskedame – i dag er Kjersti Jakobsen andre generasjons leder og eier av Salhus Garasjeporter på Avaldsnes. – Jeg storkoser meg på jobb.

Pappa, Harald Matland hadde det travelt da Kjersti vokste opp. For 36 år siden starta han opp Salhus Garasjeporter, produserte treporter og sendte dem rundt om i landet. Kjersti hjalp til og tjente lommepengene sine som vaskehjelp. At hun en dag skulle ende opp med ledervervet i bedriften hadde hun aldri trodd.
Men så ble det slik likevel, for drøye tjue år siden steppet hun inn, i det som skulle være en overgangsperiode – og siden har hun blitt.
– Jeg var akkurat ferdig med revisjonsstudiene og hadde ingen planer om å overta etter pappa. Men han ble alene i firmaet og trengte hjelp. Jeg steppet inn, og planen var altså at jeg bare skulle være her et halvt års tid, forteller Kjersti.

Garasjeporter service

Endring og omstilling
Tiden da Kjersti reiste hjem for å hjelpe til i Salhus Garasjeporter, var i endring. Markedet var ikke det samme lengre og folk ønsket ikke treporter. Omstillingen motiverte Kjersti, og påvirket henne til å bli værende.
– Jeg liker en utfordring. Vi fant ut at vi måtte legge om kursen og fokusere mer på salg og montering, sier hun.
Etter hvert som Kjersti tok mer av regien i endringsfasen ble det også naturlig at hun tok over som sjef.
– Jeg storkoser meg og har aldri angret på at jeg valgte å bli. Selv om jeg utdannet meg som revisor, kunne jeg aldri tenkt meg å jobbe som en, forteller hun lattermildt.
Kjersti liker at det skjer ting. Å følge med på markedet, innrette seg, imøtekomme og serve kundene på best mulig måte.
– Det er travelt, men det liker jeg, nikker hun.

Norsk produkt
Salhus Garasjeporter. Et etablert kvalitetsnavn. Men hvorfor Salhus?
– Vi holder jo til i Bøvågen på Avaldsnes og har vært der siden 1999, men i starten var vi lokalisert på Salhus, like ved Karmsundbrua. Derav navnet, forteller Kjersti.
I lokalene på Avaldsnes er de fem ansatte, som sørger for alt fra små til store industriporter. I tett samarbeid med Lonevåg Beslagfabrikk.
– De eier halvparten av aksjene i Salhus Garasjeporter – pappas aksjer. De produserer beslagene selv og får portelementene fra Europa. Så store deler av produktet er norskprodusert, forklarer Kjersti.
At de kan skilte med norsk vare, er Salhus Garasjeporter glade for. Ikke bare fordi bærekraft står høyt på prioriteringslista deres, men også fordi de har unngått å bli for hardt ramma av ytre omstendigheter.
– Ja, vi har ikke blitt så påvirka når det kommer til levering. I tillegg kan vi kontrollere prisene mye mer.

Kvalitet og bærekraft
Bærekraft, som sagt noe som betyr mye for Kjersti og gjengen i Salhus Garasjeporter. Og også for kundene.
– Før var det kun prisen som betydde noe. Nå er folk også opptatt av bærekraft – og de synes det er veldig positivt at vi leverer noe som er norskprodusert, sier Kjersti.
Kort leveringstid, også på reservedeler, hjelp til vedlikehold, service og oppfølging. Alt dette teller i Salhus Garasjeporters favør.
– De som velger kvalitet ser også viktigheten av å ta vare på det de har. Det er bærekraft det, nikker Kjersti.

Uansett behov
I dag server Salhus Garasjeporter kunder både via nettbutikken sin og fysisk.
– Vi selger både deler, porter, dører og motorer på nett. Men mange foretrekker fortsatt å handle av oss direkte, forteller Kjersti.
For de som ønsker en port, kan det føles trygt om det kommer fagfolk for å ta mål og ta prosessen videre derfra. Kanskje er en også usikker på portvariant med tanke på klima der en bor. Det samme når det kommer til vedlikehold; å slippe å ha ansvaret selv, kan være å foretrekke.
– Uansett behov så er vi her. Det er bare å ta kontakt, avslutter Kjersti Jakobsen blidt.

Kjersti Jakobsen

Daglig leder

Kjersti er daglig leder i Salhus Garasjeporter og har vært med på laget siden 2002.

Lukk
Du har ingen produkter i handlekurven.